top of page

Teatersalen, Teaterøen

Torsdag 7. november 

ILIADEN

Asterions Hus fremfører Iliaden myten om Troja – på en legende, mytisk, sjov og elegant facon!

iliaden ny.jpg
Afviklet

Tid & sted


Torsdag 7. november kl. 14.00

Teatersalen, Teaterøen, William Wains Gade 11, 1432 København, Danmark

Om arrangementet

Myten om Troja bliver på fornemmeste vis optrævlet og fortalt af tre fysiske skuespillere i et forrygende tempo. Med et persongalleri på mere en 30 karakterer - fra liflige ungmøer og strålende helte over stolte konger og benede præster til et helt kobbel af guder og gudinder - kaster de medvirkende sig ud i den umulige opgave at levendegøre dette episke værk på en times tid. 

Iliaden er en kropslig og mytisk, sjov og elegant forestilling, der vil gøre selv publikum forpustet.

Iliaden er oprindeligt nedskrevet af den gamle, græske sangdigter, Homer. Prins Paris af Troja er stukket af med grækernes skønne Helene - den smukkeste kvinde i verden. Så grækerne samler en kæmpe hær og drager til Troja for at vinde hende tilbage - og i samme ombæring tilintetgøre Troja. Det bliver en vældig krig om noget så flygtigt som skønhed. Iliaden handler om denne krig, men den handler især om den vrede, der optænder den vidunderlige helt Achilleus. En vrede, der er helt og aldeles utæmmelig.

Ingen kulisser og ingen musik. Kun tre kroppe, der transformerede den vilde beretning om guder og helte i evig splid. Martin Ammundsen var en liderlig Achilleus, og Thilde Knudsen var en skøn, akrobatisk Helene, mens Peter Kirk tog sig af en hippieudgave af havgudinden Thetis. Topenergisk, fysisk teater med stiliserede kampscener i slowmotion. Uden kvalme.

Anne Middelboe Information

 

"Gakket, skingrende skørt og absolut herlig, befriende underholdning"

Ingen tvivl om at fraværsprocenten ville være lig nul, hvis Asterions hus overtog historieformidlingen på ungdomsuddannelserne. Med fare for, at elever og lærere ville dø af grin i stedet for af kedsomhed.

-S. Andreasen, Kalundborg Lokalblad 
 

"Olympisk præstation af dansk trio" 

- Moon Saris, TheaterCentraal, Holland

"Særdeles underholdende, flot timet og nutidig måde at fortælle en ældgammel historie"

- M. Nørregaard, Bornholms Tidende

 

Medvirkende: Tilde Knudsen, Martin Ammundsen, Peter Kirk

Instruktør: Peter Kirk

Arrangør: Asterions Hus

For billet kontakt mikkel@teateroen.dk

bottom of page