TEATERØEN
– PÅ KANTEN AF KØBENHAVN –

Teaterøen er en åben platform for dansk og international scenekunst, der ønsker at udfordre de traditionelle rammer om scenekunsten.

På Teaterøen kan du opleve nyskabende og formatudfordrende scenekunst fra hele verden. Som navnet siger, centrerer Teaterøen sig om teateret, men vi byder alle kunstarter velkomne. Udover scenekunst kan du blandt andet opleve koncerter, udstillinger, talks, samtaler og festivaler. 

 

TEATER TAPAS

Hver sidste søndag i måneden inviterer vi til Teater Tapas, hvor publikum kan opleve bider af ny eksperimenterende scenekunst og spise små retter mad sammen med scenekunstnerne i pauserne.

Læs mere her, hvis du er kunstner og gerne vil vise dit værk. 

PROTREPTIK OG FRAGILITÈ

Et andet fast koncept er vores protreptiske samtaler, som ledes af filosof Ole Fogh Kirkeby. To gæster inviteres ind i cafeen til filosofisk samtalesalon. Arrangementet er gratis og annonceres løbende her.

 COTYA – KØBENHAVNS TEATERFESTIVAL FOR BØRN OG UNGE

COTYA er årligt tilbagevendende teaterfestival på Teaterøen, der byder på et overflødighedshorn af dansk og international scenekunst for børn og unge. Læs mere om COTYA 2019 her.

AKTIONSUNIVERSITETET

Teaterøen huser desuden Aktionsuniversitetet, en forening, der arbejder med aktioner og eksperimenter for at fremme bæredygtige liv og ledelse. Læs mere her

En del af Teaterøen er Lille Storbyteater Teaterøen, der modtager tilskud fra Københavns Kommune og faciliterer en del af de kunstneriske aktiviteter, der foregår på Teaterøen.  

BLIV FRIVILLIG

Vil du være med til at sætte dit præg på et teatersted i udvikling, og har du lyst til at følge med i ny, eksperimenterende scenekunst? Så bliv frivillig på Teaterøen – læs mere her.

ØV, PRODUCER ELLER SPIL JERES FORESTILLING

Teaterøen tilbyder professionelle danske som internationale at skabe scenekunst i unikke omgivelser. 

Diversiteten i Teaterøens rum er høj – og rummene kan vælges ud fra, hvad der supplerer og spiller bedst sammen med den aktuelle begivenhed eller forestilling.

 

Teaterøen henvender sig primært til det selvstændige og selvorganiserende teaterkompagni, der vil øve, producere eller spille en forestilling.

 

PÅ SPIDSEN AF REFSHALEØEN

Teaterøen ligger på den yderste spids af Refshaleøen, hvor rå beton møder vild natur – og består af mange forskellige typer bygninger med hver sin egen unikke historie. 

 

Kasernen, der i dag huser café og teatersal, er en gammel marinekasserne fra slutningen af 1800-tallet. Magneten er en tidligere afmagnetiseringsstation. Og Annekset er et tidligere skibsværft, hvor malersal, riggerloft og snedkersal har fået nyt liv. 

 

På Teaterøen inviteres man ind i et univers, der er skabt med sjæl og hjerte – og med respekt for stedets historie.  

 

Læs mere om bygninger og lokaler

Se vores aktuelle arrangementer

 

 

 

Teaterøen | En åben platform for scenekunst | An open platform for performing arts  | Danmark

William Wains Gade 11
Refshaleøen
1432 Kbh K
40 49 04 87
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon