top of page

Presseinvitation: Macbeth på Teaterøen

Magt. Begær. Begejstring. Humor. Skyld. Publikum inviteres på tur i både de lyse og de mørke sider af det menneskelige sind, når Asterions Hus sætter nye former på Shakespeare-klassikeren Macbeth. Pressen er velkommen tirsdag den 12. marts kl. 20 på Teaterøen.

Foto: Ingrid Bugge

Historien om det elskende par, der gør sig til kongemordere og siden ædes op af skyld og dårlig samvittighed, er grundstenene i Asterions Hus' Macbeth-forestilling, der spiller fra den 8.-23. marts på Teaterøen. For hvad sker der med os, når vi sætter os ud over menneskelig moral? Og når vi forbryder os mod andre?

Men det er langt fra en klassisk udgave af Macbeth, publikum kommer til at møde. Skuespillerne Tilde Knudsen og Peter Kirk har sammen med instruktør Emil Hansen skilt Shakespeares fortælling ad – og givet den nye former:

"De fleste kender historien om Macbeth. Nogle bedre end andre, men den er fortalt. Vi vil noget andet. Vi vil finde ud af, hvad der sker, når vi splitter den ad og sætter den ind i nye sammenhænge – med lyd, lys og bevægelse,” siger skuespiller Tilde Knudsen, der spiller Lady Macbeth.

Instruktør Emil Hansen supplerer:

”Vi er ikke interesseret i at skabe et narrativ, men i at skabe situationer og øjeblikke, billeder og lydbilleder, som publikum kan gå på opdagelse i. Det gør vi blandt andet ved at lave små serier af gentagelser, hvor vi sætter den samme tekst ind i forskellige former og kontekster.”

Jagten efter magt og anerkendelse Peter Kirk og Tilde Knudsen, der spiller henholdsvis Macbeth og Lady Macbeth, danner også par privat. Og det tilfører, ifølge Emil Hansen, forestillingen et ekstra lag:

”Peter og Tilde er et par privat samtidig med, at de er skuespillere, der spiller et par. Det har selvfølgelig en afsmitning. Og det giver noget ekstra gods at arbejde med.”

Macbeth er tredje del af Asterions Hus trilogi om kærlighed. Først kom Robin Hood, siden Romeo & Julie. Nu gælder det Macbeth om den modne kærlighed og magtbegæret.

“Jagten efter magt, anerkendelse og den pris, nogle vælger at betale for at opnå dette, er om noget relevant i dag. Blandt andet derfor er det interessant at tage fat i Macbeth,” siger skuespiller Peter Kirk.

Macbeth - spilleperiode og temaaftener

Macbeth spiller på Teaterøen fra den 8. – 23. marts, tirsdag - fredag kl 20 og lørdage kl 17.

Tirsdage er der artisttalks relateret til Macbeth i caféen efter forestillingen.

Onsdage i spilleperioden spilles forestillingen på engelsk

Torsdage og fredage har man mulighed for at nyde et Macbeth-måltid for 100 kroner inden forestillingen. Måltidet skal tilkøbes her

Medvirkende: Tilde Knudsen, Peter Kirk

Instruktør: Emil Hansen

Producent: Asterions Hus

Arrangør: Asterions Hus

Varrighed: 70 min

Tid og sted:

Tirsdag den 12. marts kl 20

Teaterøen, Kasernen, William Wains Gade 11, Refshaleøen, 1432 Kbh K

Yderligere oplysninger og pressebilleder:

Kommunikationsrådgiver Eva Frydensberg Holm, eva@teateroen.dk, tlf. 20667235

Seneste nyheder
Arkiv
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page